20 lutego 2013

Pomysł na prosty, ale smaczny obiad

Witajcie! :) Pora na pierwszy post z przepisem. Dzisiaj zaprezentuję pomysł na obiad, którego przygotowanie nie zabierze Wam zbyt wiele czasu, a na pewno zachwyci smakiem. Szczególnie polecam go osobom, które są uprzedzone do szpinaku - uwierzcie mi, zmienicie zdanie ;) Warto użyć makaronu pełnoziarnistego, bo ma dużo zalet, m.in. jest bogaty w witaminy z grupy B oraz błonnik.

SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI

Składniki (porcja dla 4 osób):
paczka makaronu spaghetti pełnoziarnistego
1 paczka mrożonego szpinaku
1 paczka mrożonego szpinaku ze śmietaną
4 pomidory
3-4 ząbki czosnku
pieprz, sól - według uznania

Wykonanie:
1. W garnku roztapiamy oba rodzaje szpinaku, od czasu do czasu mieszając.
2. Czosnek obieramy i drobno kroimy. Pod koniec roztapiania, dodajemy go do szpinaku. Całość gotujemy ok. 10 minut.
3. Pomidory dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.
4. Makaron gotujemy al dente. Na makaron wykładamy gotowy szpinak, na górze układamy pomidory.

Gotowe!
Jeśli ktoś chce, to może czosnek podsmażyć na niewielkiej ilości masła.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz